Oči pune suze i šokantne izjave: Duboko pogođeni Medvedev pravi radikalan potez

Nakon poraza od Rafaela Nadala

Oči pune suze i šokantne izjave: Duboko pogođeni Medvedev pravi radikalan potez

A. Čaušević

U epskom meču finala Australian Opena Daniil Medvedev je izgubio od Rafaela Nadala sa 3:2 u setovima.

Meč na Rod Laver Areni je trajao duže od pet sati, Rus je imao dva seta prednosti, ali je na kraju upisao poraz. Osim sa Nadalom jedan od najboljih tenisera današnjice je tokom cijelog meča vodio i verbalni rat sa australskom publikom.

Nekoliko puta je Rus govorio sudiji meča da opomene publiku. Neke od navijača je nazvao i idiotima, vidno izrevoltiran njihovim ponašanjem, posebno u momentima kada se meč lomio. 

Duboko pogođen i vidno razočaran kako ga je tretirala publika u Melbournu poslije meča su stigle pomalo šokantne izjave prema kojim se Medvedev priprema za radikalan potez.

"Samo ću reći nešto o momentima kada je dječak prestao sanjati. Danas je bio jedan od njih. Neću reći zašto...", kazao je Daniil te nastavio:

"Od sada igram za sebe i svoju porodicu... Da zaradim za porodicu. Za ljude koji vjeruju u mene i za Ruse jer vjerujem da tamo imam podršku."

"Ako bude takmičenje na tvrdoj podlozi prije Roland Garrosa i Wimbledona, ići ću tamo, čak i ako bi to značilo da moram propustiit Ronald Garros ili Wimbledon ili bilo šta..."

"Dječak je prestao sanjati. Dječak će igrati za sebe i to je to - to je moja priča."

Medvedev je bez sumnje jedan od najboljih tenisera današnjice i njegovo neigranje na najvećim turnirma današnjice bi sigurno umanjilo njihovu vrijednost.

Top Komentari

SeoRusilac
Drama queen
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi