Medvedev oponašao majmune i šokirao teniski svijet

Tako se ne ponaša teniski lider

Medvedev oponašao majmune i šokirao teniski svijet

Edmir Škorić

Donedavno prvi teniser svijeta, Daniil Medvedev, igrao je sinoć na turniru u francuskom Metzu, ali je brzo završio svoj nastup.

Trenutno 4. igrač svijeta za rivala je imao starog majstora Stana Wawrinku, a 37-godišnji veteran slavio je nakon tri seta rezultatokm 6:4, 6:7, 6:3 poslije dva sata i 24 minuta borbe.

Kod Medvedeva se posebno mogla uočiti velika nervoza, a u jednom trenutku je u 3. setu imao okršaj sa publikom.

Ušao je u raspravu s navijačima, pa je pravio neprimjerenu gestikulaciju, oponašajući majmunske pokrete.

Rus je teško podnio zvižduke koje je čuo, pa je u jednom trenutku od bijesa bacio i reket. Osim što je oponašao majmuna, čime je htio gledateljima poručiti kako trenutno izgledaju, nekim gestikulacijama im je htio reći: "Je li ovo najbolje što možete?".

Društvene mreže "gore" zbog poteza bivšeg broja jedan, a većina komentara odnosi se na njegovo ponašanje i mnogi od njih smatraju da je neoprostivo da se ovako ponaša jedan od najboljih tenisera svijeta.

Medvedev je izvan forme, a nervoza je sve prisutnija. Bio je veliki favorit protiv Wawrinke, no jednostavno nije bio ni približno dobar kakav zna da bude.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi