Senzacija godine u svijetu tenisa
FOTO: EPA

Čudesan turnir

Senzacija godine u svijetu tenisa

Haris Zilić

Senzacionalan rezultat nam dolazi iz Nizozemske.

U finalu ATP turnira u S-Hertegoneboschu, domaći predstavnik Tim Van Rijthoven priredio je ogromno iznenađenje.

Pomenuti teniser je 205. reket na ATP listi, a na ovaj turnir došao je sa pozivnicom organizatora i stigao do velikog finala.

U finalu je za sat vremena igre razmontirao drugog tenisera svijeta Daniila Medvedeva sa 0:2.

Po setovima rezultat je glasio 4:6, 1:6.

Vaj Rijthoven je cijeli turnir igrao fenomenalno, a do finala je izbacivao Ebdena, Fritza, Gastona, u polufinalu bolji je bio od Augera-Aliassimea i u konačnicio u finalu od pomenutog Medvedeva.

Teniser iz Nizozemske došao je do ubjedljivo najboljeg rezultata u karijeri i napravit će ogroman skok na ATP listi od 100 pozicija i na narednoj ATP listi bit će na 106. mjestu i korak od plasmana u TOP 100.

Top Komentari

senja
Na "live" listi je Medvedev trenutno prvi. I to ima finu prednost. Od sutra će biti prvi, a Đoković pada na treće mjesto, iza Zvereva.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti