Dea Herdželaš osvojila novi Challanger

Najbolja bh. teniserka nastupila u Peruu

Dea Herdželaš osvojila novi Challanger

A. Čaušević

Najbolja bh. teniserka Dea Herdželaš u protekle dvije sedmice je nastupila na turnirima u Peruu.

Nakon prošlosedmičnog finala u Limi, u nedjelju je napravila korak naprijed te je na kraju uspjela osvoji osvojiti novi Challenger u peuranskoj prijestolnici.

Herdželaš je u finalnom meču savladala bolje rangiranu Katharinu Gerlach iz Njemačke sa 2:0 u setovima. Bilo je 6:2;6:2.

Dea je prošle sedmice po prvi put ušla među 300 najboljih teniserki svijeta, a sada će dodatno napredovati i završiti među 250 najboljih.

Ukoliko nastavi sa dobrim rezultatima i u narednim sedmicama značajno će povećati svoje šanse da nastupi u kvalifikacijama za Australian Open.

Top Komentari

Klicko
Dea,dajem ti se besplatno!!!Da daaaa dobro si pročitala.BESPLATNO!!!Nazovi me,pozz
2 4
stranputica
Šta je ovo? kakav je ovo članak? Đe piše jel Bošnjakinja, Hrvatica, Srpkinja? Koga zanima ovo turnir gore, turnir dole???? Šta je ovo sad.....?
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi