Del Potro u četvrtfinalu Olimpijskih igara

Slavio nakon preokreta

Del Potro u četvrtfinalu Olimpijskih igara

Juan Martin del Potro uspio je da se plasira u četvrtfinale Olimpijskih igara nakon pobjede nad Japancem Tarom Danielom.

Argentinski teniser slavio je sa 2:1 u setovima (6:7, 6:1, 6:2) i u narednoj rundi rekete će ukrstiti sa Špancem Bautistom, koji je bio bolji od Luksemburžanina Mullera (6:4, 7:6).

Nekadašnji broj četiri imao je u prvoj dionici prednost brejka (3:1) i bio je na pravom putu da rutinski privede kraju ovaj dio igre. Međutim, Japanac je u 8. gemu oduzeo servis Argentincu, a potom se izborio za taj-brejk. U ovom dijelu igre bolje se snašao Daniel koji je slavio rezultatom 7:4.

Argentinac se, ipak, na vrijeme trgnuo i u drugom setu je pokazao da može puno bolje. Del Potro je drugi set riješio u svoju korist za samo 32 minuta igre, prepustivši rivalu samo jedan gem.

U istom ritmu Delpo je nastavio u odlučujućoj dionici. Japanski teniser se držao do rezultata 2:2, a onda je Argentinac napravio dupli brejk i iskusno priveo meč kraju.

U narednu rundu prošao je još Amerikanac Steve Johnson koji je nadigrao Rusa Evgenya Donskoya (6:1, 6:1), te Rafael Nadal koji je bio bolji od Francuza Gillesa Simona (7:6, 6:3).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi