Dino Prižmić (18) igra meč života protiv Novaka Đokovića
(AP Photo/Andy Wong)

Fenomenalna igra mladog Hrvata

Dino Prižmić (18) igra meč života protiv Novaka Đokovića

M. Šljivak

Mladi hrvatski teniser Dino Prižmić igra meč života protiv Novaka Đokovića u 1. kolu Australian Opena i uspio je uzeti set jednom od najboljih tenisera svih vremena.

Apsolutno niko nije očekivao da će 18-godišnji Splićanin Dino Prižmić napraviti bilo šta konkretno u meču 1. kola Australian Opena protiv Novaka Đokovića.

Ljubitelji tenisa očekivali su laganu pobjedu Novaka od 3:0, no hrvatski tinejdžer igra fenomenalan tenis i osvojio je drugi set sa 7:6.

Nije se u uvodnom setu činilo da će Nole imati pretežak posao. Lagano je dobio set sa 6:2 i očekivalo se da razbije mnogo manjeg rivala.

Oglasi

Međutim, u drugom setu je Prižmić fantastičan. Imao je break prednosti (3:1), ali ga je loše slušao prvi servis u ključnom trenutku i Đoković je odmah uzvratio.

Velika borba viđena je do kraja seta. Ušlo se u tie-break gdje je Prižmić fenomenalan i uzeo je ovaj dio igre sa 7:6, te je izjednačio na 1-1 u setovima.

Naravno, Novak je još uvijek veliki favorit za pobjedu. Ipak, definitivno nije očekivao ovako težak posao protiv fenomenalnog tinejdžera iz Hrvatske koji ga je iznenadio kao rijetko ko.

Dino Prižmić je 178. igrač svijeta

Mladi Hrvat tek dolazi na veliku tenisku scenu i ako nastavi ovako igrati definitivno ćemo o njemu još dosta toga čuti.

Prižmić je trenutno 178. igrač svijeta. Naravno, Splićanin je još uvijek bez naslova na ATP turnirima i najbolji ranking mu je 155. mjesto iz oktobra prošle godine.

U 2023. godini je nastupio u devet ATP mečeva i ima omjer od tri pobjede i šest poraza, a ostao je upamćen i po sukobu s bh. teniserom Damirom Džumhurom koji ga je brutalno izvrijeđao na turniru u Banjoj Luci.

Prižmić je očigledno veliki talenat. Vrijedi napomenuti svakako da je prošle godine osvojio juniorski Roland Garros, a do duela s Novakom je došao nakon tri dosta sigurne pobjede u kvalifikacijama.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Hrvat protiv hrvata.
3 1
miroljub.petrovic
Aldin Šetkić bi ih ubio obadvojicu,samo da nije sudaca.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi