"Novak Đoković 'ključa' iznutra jer je Nadal osvojio Australian Open"
Foto - EPA

Fabio Fognini smatra

"Novak Đoković 'ključa' iznutra jer je Nadal osvojio Australian Open"

Midhat Šljivak

Rafael Nadal šokirao je teniski svijet osvajanjem Australian Opena.

Legendarni Španac vratio se na teren nakon brojnih povreda, a zatim je spektakularnim preokretom pobijedio Daniila Medvedeva i došao je do rekordne 21. Grand Slam titule u karijeri.

Mnogi smatraju da Rafa ne bi osvojio naslov da je australska vlada dozvolila učešće na turniru Novaku Đokoviću, ali Nadal je i pored toga napravio veliki rezultat.

Italijanski teniser Fabio Fognini je u razgovoru za Gazzetta dello Sport istakao da Đoković vjerovatno 'ključa' zbog trijumfa Nadala u Australiji.

"Nadal je nevjerovovatan borac i nema riječi kojim se može opisati ono što je napravio. To mogu samo veliki šampioni", rekao je Fognini i nastavio je:

"Mentalno je s druge planete i samo mu se možete diviti. Vjerujem da Đoković 'ključa' iznutra zbog Nadalove pobjede. Vjerovatno je malo i sretan jer je dobio dodatnu motivaciju i moguće je da sprema osvetu u Parizu. Rafa želi novi Grand Slam i mislim da će osvojiti Roland Garros".

Ipak, Fogniniju nijedan od njih nije omiljeni teniser.

"Nadal i Đoković su pravi fenomeni, ali ja sam fan Rogera Federera. Kada bih kupovao kartu da gledam nekog, kupio bih je za Federerov meč", istakao je Fognini.

Top Komentari

K79
koga je bolan sokiro ?! hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi