Ogorčeni Đoković otvorio dušu: Napravili su od mene lošeg momka, sloboda govora je iluzija

Srbijanski teniser dao zanimljiv intervju

Ogorčeni Đoković otvorio dušu: Napravili su od mene lošeg momka, sloboda govora je iluzija

Eldar Ganibegović

Novak Đoković ove godine je prošao kroz dosta toga, a naročito zbog toga što nije htio da se vakciniše protiv koronavirusa. Sada je o svemu tome progovorio u jednom intervjuu.

Kao što je poznato, početkom godine Novak Đoković je prošao torturu u Australiji prije nego što je deportovan iz te zemlje i dobio zabranu ulaska do 2025. godine. 

Prije nekoliko dana Đoković je ipak saznao lijepe vijesti kada je Australija u pitanju. Zabrana ulaska u zemlju mu je ukinuta i trebao bi nastupiti na Australian Openu u januaru 2023. godine i juriti svoj 10. naslov na tom turniru.

Ipak, Đoković priznaje da ga neke stvari još uvijek bole i tište, a o svemu je govorio u intervjuu za La Stampu.

"Znam da nekad ljudi misle da se foliram, da određene stvari radim jer želim da budem voljen. Nije tako, ja samo hoću da budem svoj, jedinstven. To je nešto što se gubi danas.

Oglasi

Nije moguće udovoljiti svima, ali ako imamo političku korektnost, onda valjda možemo da iskažemo svoje ideje s poštovanjem, bez mržnje, sa slobodom. Sloboda govora je danas prema mom mišljenju samo iluzija", kazao je vrlo iskreno Novak Đoković, pa nastavio:

"Imam jedan idealan primjer iz ove godine, zbog svega što mi se desilo oko vakcine. Izrazio sam samo slobodu da sam odlučim šta ću uraditi sa svojim tijelom i odjednom sam etiketiran kao antivakser, što nisam. Ako ne pripadaš uopštenom načinu razmišljanja, brzo postaneš loš momak, a to nije dobro."

"Vjerujem u fundamentalne stvari, rad na sebi, učim da budem smiren kada me napadaju i kritikuju, učim da napravim prednosti od svog iskustva. Istražujem šta su najvažnije stvari za djecu, ne samo za sebe. To su stvari o kojima razmišljam svakog dana", dodao je Nole, između ostalog.

Podsjetimo, iako je on odbio da se vakciniše, Đoković je na Srbija Openu u Beogradu organizovao vakcinaciju.

Tada su strani novinari, teniseri i treneri mogli da dođu do željene vakcine, no i pored toga Đoković je etiketiran jer on nije htio da se vakciniše.

Top Komentari

Asam85
Možeš ti govoriti, ali samo ono što njima prija, tj."da, za vakcinu, naprijed *****i, slava Ukrajini, NASA bila na mjesecu (momak s kamerom došao prije njih), i razna druga sranja.
3 2
King_Kenny
...jel ovo onaj sto mu tajo negira genocid u Srebrenici?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije