Hoće li Đoković zaigrati u Rimu? Iz Italije stigla jasna poruka

Najbolji teniser svijeta

Hoće li Đoković zaigrati u Rimu? Iz Italije stigla jasna poruka

Eldar Ganibegović

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković još uvijek nije započeo ovu sezonu.

Prvi nastup u 2022. godini očekuje ga 21. februara kada počinje ATP turnir u Dubaiju.

Zbog svima dobro poznate situacije i 11-dnevne drame u Melbourneu, propustio je nastup na Australian Openu, a sada mu stižu lijepe vijesti iz Rima.

Zvaničnica italijanske vlade Valentina Vezzali izjavila je da će Đoković moći nastupiti ukoliko to bude želio:

"Za mečeve koji se igraju na otvorenom ne postoji zahtjev za zelenim propusnicama. Ako Đoković bude želio da igra u Italiji, to će moći da učini. Neće moći da posjećuje hotele i restorane, ali će moći da igra", rekla je Vezzali, podsekretarka za sport u nadležnom ministarstvu.

"Također, moramo da zapamtimo da 31. marta vanredna situacija može da se okonča. Procijenit ćemo situaciju prije konačne odluke".

Masters u Rimu počinje 8. maja, a titulu od prošle godine brani Rafael Nadal koji je u finalu savladao upravo Novaka Đokovića.

Svjetski broj jedan je turnir u glavnom gradu Italije osvajao pet puta.

Top Komentari

Goran86
I neka ponese vodu od kuce, nedaj boze da mu sipaju vakcinu u vodu bice...belaja.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi