Đoković: Atmosfera je bila kao na fudbalskoj utakmici

Osvojio US Open

Đoković: Atmosfera je bila kao na fudbalskoj utakmici

Endin Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je US Open nakon što je u finalu pobijedio Juana Martina Del Potra sa 3:0 u setovima.

Ljubitelji tenisa sinoć su mogli gledati sjajan meč između Đokovića i Del Potra tenisera koje su mnogi otpisali. Obojica su imali velike probleme s povredama, ali su se na sjajan način vratili na veliku scenu. Đoković je stigao do druge Grand Slam titule u ovoj sezoni i nakon svih problema to je sigurno nešto što niko nije očekivao.

"Hvala mojoj porodici na podršci i uspio sam zahvaljujući voljenim osobama. Oni su uvijek bili uz mene i pružali podršku kada je bilo najteže. Kada sam imao problema s povredama znao sam kroz šta je prolazio Del Potro tokom te dvije ili tri godine. Obojica smo izvukli pouke i sada smo tu", rekao je Đoković nakon meča, te dodao:

"Želim iz sveg srca čestitati Del Potru jer je on izvanredan igrač i moj veliki prijatelj. Prošao je kroz mnogo toga u prethodnim godinama i zaslužio je da se vrati na ovakav način. Imao je podršku s tribina veoma glasnu i činilo se u nekoliko navrata kao da smo na fudbalskom meču. Jedna strana je bila za mene, a druga za nega, ali ipak svi su to radili s poštovanjem prema protivniku. Svaka čast i publici".

Top Komentari

mirex
ti si smrad...koji pravo lice pokazes kad gubis...psovat navijacima onako je nedopustivo za profesionalcaa kao sto si ti...i na kraju im se zahvaljujes..u stvari nisi to...nego si na svjetskom nivou i prilrivas svoje pravo loce....a vidjelo se sve sta si psovao sa tvojih usana....
3 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi