Novak Đoković lagano do drugog kola Australian Opena

Nije se previše umorio

Novak Đoković lagano do drugog kola Australian Opena

Endin Čaušević

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković danas se plasirao u drugo kolo Australian Opena.

Srbijanski teniser je danas u Melburnu veoma dobro startao Grand Slam koji je sigurno njemu jedan od najdražih. Đokoviću su bila potrebna dva sata da savlada Mitchella Kruegera sa 3:0 u setovima.

Prvi set Đoković je riješio za 36 minuta sa 6:3, a zanimljivo da je i drugi set trajao također 36 minuta. Nole je u tom setu prepustio samo dva gema svom protivniku (6:2), te je bilo jasno da će doći do drugog kola.

Krueger je najveći otpor pružio u trećem setu koji se igrao skoro sat vremena, no nije mogao osvojiti više od dva gema. Đoković je jasno štedio svoju snagu i nije se previše umorao, ali je svejedno i ovaj set riješio u svoju korist sa 6:2.

Australian Open, 1. kolo:

Đoković - Krueger 3:0 (6:3, 6:2, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi