Đoković bio u velikom problemu, ali prošao dalje

Pobjeda protiv Fucsovicsa

Đoković bio u velikom problemu, ali prošao dalje

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo US Opena nakon što je večeras porazio mađarskog tenisera Martona Fucsovicsa sa 3:1 u setovima.

Đoković je započeo dobro, nastavio katastrofalno, a završio sjajno - otprilike tako možemo opisati njegovu današnju partiju.

Prvi set je dobio sa laganih 6:3 i tada se činilo da će meč trajati vrlo kratko, ali baš tada je počeo Novakov pad. Fucsovics je dobio naredni set sa 6:3, da bi početkom trećeg napravio brejk, vodio 3:1 i imao brejk loptu da udupla brejk i servira za prednost od 5:1.

Ipak, Nole se tada probudio i pokazao da se nalazi u sjajnoj formi te je do kraja trećeg seta okrenuo rezultat u svoju korist (6:4), a kasnije je sa nulom dobio četvrti set za prolaz dalje.

On će u drugom kolu igrati protiv domaćeg tenisera Tennysa Sandgrena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi