Đoković otvorio dušu: Poraz na Olimpijskim igrama mi je slomio srce, osjećao sam se bespomoćno...

Najbolji srbijanski teniser

Đoković otvorio dušu: Poraz na Olimpijskim igrama mi je slomio srce, osjećao sam se bespomoćno...

Srbijanski teniser Novak Đoković ponovo je ona j stari, tako da mu je sada sigurno puno lakše govoriti o problemima koje je imao.

Nisu se samo pratioci teniskih dešavanja u proteklom periodu pitali šta se to dešava sa Đokovićem, već i ostali obožavatelji sporta, a čak je bio predmet ispitivanja brojnih psihologa jer je novinare često zanimalo i njihovo mišljenje o stanju Novaka.

Očigledno da su baš psiholozi bili pravi sagovornici u to vrijeme jer je Novak prije svega imao problem u glavi. On je u razgovoru za ESNP pred početak US Opena odlučio da otkrije sve šta se dešavalo te da ponudi malo bolju sliku situacije kroz koju je prolazio u proteklom periodu.

"Poslije osvajanja Roland Garrosa izgubio sam ono što me je pokretalo iznutra. Sve sam osvojio i više nisam imao za šta da se borim. Moj emocionalni rezervoar je bio potpuno prazan. Poraz na Olimpijskim igrama mi je slomio srce. Toliko me je boljelo da sam tu praktično izgubio i posljednje atome energije koje sam imao. Kada je došao meč sa Stanom (u finalu US Opena), na početku četvrtog seta sam pomislio: uh, da li ponovo moram kroz sve da prolazim? Udario sam u emocionalni zid. Bio sam na vrhuncu karijere, ali sam bio isušen i osjećao sam se bespomoćno", rekao je Novak za ESPN.

Podsjetimo, Đoković se prije otprilike mjesec i pol potpuno vratio u sami vrh svjetskog tenisa tako što je osvojio Wimbledon, a nakon toga je došao i do titule na Mastersu u Cinncinatiju čime je okupio sve Masters titule u svoju vitrinu i postao prvi igrač ikada kojem je to pošlo za rukom.

"Pobjeda u Cincinnatiju je stigla u pravo vrijeme, protiv igrača koji je vjerovatno najveći u historiji tenisa. Igrao sam pet finala i tamo i gubio, sada sam osvojio turnir. To ovaj uspjeh čini još značajnijim", rekao je Nole.

Podsjetimo, on je sada vjerovatno i prvi favorit za osvajanje US Opena, a u prvom kolu će igrati protiv mađarskog tenisera Martona Fucsovicsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti