Đoković: Daleko sam od maksimuma, ali više ne osjećam bol

Najavljuje bolje dane

Đoković: Daleko sam od maksimuma, ali više ne osjećam bol

Nekada najbolji teniser svijeta Novak Đoković u posljednje vrijeme nije ni blizu svog nekadašnjeg nivoa, a razlozi drastičnog pada leže najviše u problemima sa povredama.

Đoković se nakon operacije lakta vratio tenisu i to na Indian Wellsu, gdje je odmah na startu eliminisan od Daniela pa se potom i pokajao što je požurio sa povratkom.

"Još nisam u svom najboljem mogućem stanju, daleko sam od maksimuma ali posljednja dva dana nisam osjetio bol i u stanju sam koncentrisati se samo na igru. To je prilično osvježavajuće nakon svega. Poslije dugo vremena se osjećam dobro, razmišljam o tenisu a ne o tome hoće li me boljeti ili ne. Bio je to frustrirajući period", započeo je Đoković, te nastavio:

"Poslije perioda obilježenog povredama pokušavam shvatiti način kako da igram bezbolno. Imam određene posljedice od operacije, ali najvažnije je da više ne osjećam bolove".

"Naučio sam mnogo o sebi. Bio je veliki blagoslov proći kroz ovo. Posljednjih šest-sedam godina bio sam vrlo uspješan u ovom sportu i vrlo sam zahvalan zbog toga, ali očigledno sam se morao suočiti s različitim okolnostima i situacijama s kojima se nikada nisam suočio", zaključio je srpski teniser.

Novak Đoković će nastupiti na Mastersu u Miamiju gdje je postavljen za devetog nosioca, a u 2. kolu će igrati protiv boljeg iz duela Zverev - Paire.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi