Đoković: Dokle god budem volio ovaj sport, nastavit ću

Novako nakon novog poraza

Đoković: Dokle god budem volio ovaj sport, nastavit ću

Novak Đoković je jučer još jednom razočarao svoje navijače jer je izgubio u drugom meču na Mastersu u Madridu od Britanca Kylea Edmunda sa 2:1 u setovima. 

Noletovi navijači iz turnira u turnir očekuju poboljšanje rezultata, ali to nikako da se dogodi. S druge strane, Nole uporuno ponavlja da je zadovoljan napretkom u igri i da se nada da će u narednim turnirima bilježiti bolje rezultate.

"Razočaran sam što sam izgubio, to je jasno. Ipak, mogu biti zadovoljan napretkom u nivou mog tenisa. Postoje stvari koje još uvijek očigledno ne funkcionišu, moram nastaviti raditi na njima. Nadam se da će moja igra postati snažnija i da ću biti još bolji. Na ovako velikim turnirima protiv kvalitetnih tenisera morate podići nivo igre. Ja sam to pokušao, ali nije bilo dovoljno. Nadam se da će biti bolje naredni put", rekao je Nole pa je još jednom poručio da ga niko ne tjera da igra tenis već mu se to sviđa.

"Nije kraj svijeta. Ovim sportom se bavim dugo vremena i imao sam dosta uspjeha. Na tome sam zahvalan. U isto vrijeme, niko me ne tjera da igram tenis, to je nešto što mi se sviđa. To želim da radim i to me čini sretnim. Iz toga crpim svoju snagu. Dokle god volim ovaj sport, nastavit ću. Sve se svodi na to", poručio je nekada prvi teniser svijeta.

Podsjetimo da je naredni turnir kojeg će Nole igrati onaj u Rimu, također iz Masters serije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi