Đoković: Došao sam da osvojim sedmu  titulu u Melburnu

Novak spreman

Đoković: Došao sam da osvojim sedmu titulu u Melburnu

E. Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković želi da osvoji titulu u Melburnu.

Pred start nove sezone Đoković je kazao da je cilj sedma titula u Australiji.

"Svaka godina donosi novi izazov, kako na privatnom – tako i na profesionalnom, igračkom planu. Drugačije smo osobe, svaka ćelija u tijelu se mijenja svakog novog dana. Radio sam vredno za start sezone, kao i svi ostali, kako bih dostigao željeno stanje uma i pravu formu. U Melburn sam stigao veoma uzbuđen jer ću se takmičiti", kazao je Đoković.

"Stigao sam ovdje kao i preostalih 127 igrača, kako bih se borio za trofej i da uživam u nadmetanju. Jedan od najvećih razloga zašto sam došao jeste taj što želim da pobijedim na svakom meču i na kraju da osvojim titulu", jasan je Novak.

Prije nastupa u Australiji srbijanski teniser ima ezgibicijske mečeve, a turnir u Melburnu igra se od 15. do 28. januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi