Đoković i dalje na udaru: Ugledni L'Equipe posvetio naslovnicu neodgovornom teniseru

"Nestašan backhand"

Đoković i dalje na udaru: Ugledni L'Equipe posvetio naslovnicu neodgovornom teniseru

A. Čaušević

Novak Đoković se izvinio svima koje je doveo u opasnost organizovanjem Adria Toura, ali evidentno je da se preuzeti rizik nije isplatio te je vrag odnio šalu. 

Mini teniska turneja s filozofijom "malo ćemo igrati, malo dernečiti, malo se družiti" na prostorima Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine nije završila kako je to planirano.

Nakon što je Grigor Dimitrov bio pozitivan na koronavirus, uslijedila su testiranja i ostalih učesnika. Na kraju se zarazio i Đoković koji je u ovom slučaju pokazao veliku dozu neodgovornosti.

Ni inostrani mediji neće tek tako lako preći preko svega. Prve reakcije su bile pune kritika na račun srbijanskog tenisera, a dojam je da najteže za srbijanskog tenisera tek slijedi.

Ugledni L'Equipe je svoju današnju naslovnicu posvetio Đokoviću s naslovom "Nestašni backhand", aludirajući na to da će možda i najboljem teniseru značajno opasti reputacija u narednom periodu.

[facebook]https://www.facebook.com/lequipe.fr/photos/a.380316562065/10157547432467066/?type=3[/facebook]

Podsjetimo, Đoković je jedan od trojice tenisera, uz Grigora Dimitrova i Bornu Ćorića, koji su u Zadru bili pozitivni na covid-19 dok su također zaraženi i Novakov i Grigorov trener.

"Duboko se izvinjavam svima kojima je turnir nanio štetu. Sve što smo organizatori i ja uredili u prethodnih mjesec dana, uradili smo sa iskrenom namjerama i čistim srcem. Vjerovali smo da je turnir ispunio sve zdravstvene protokole i da je naš region bio u dovoljno dobrom stanju da ujedini ljude iz filantropskih razloga. Pogriješili smo, bilo je prerano. Ne mogu da vam opišem koliko mi je žao zbog apsolutno svakog slučaja zaraze", izjavio je Đoković, dodavši:

"Ako ste bili na Adrija turu, ili ste bili u blizini nekog od učesnika, molim vas testirajte se i poštujte socijalnu distancu. Za one u Beogradu i Zadru, sa njima ćemo podijeliti zdravstvene resurse u bliskoj budućnosti. Ostatak Tura je otkazan i ostaćemo fokusirani na one koji su pogođeni. Moliću se za pun oporavak svih", dodao je Đoković.

Promo

Top Komentari

realno_govoreci
Korona najbolje kontrolisana prica modernog doba. Hiljadu zaraznih se vrate kućama svojim porodicama ,budu karantinu i niko se ne zarazi od članova obitelji osim zarazenog koji je to i bio.Ostane kuci dvije sedmice i svi sretni. Organizuje se teniski turnir,jedan dodir i prenese se zaraza na drugog :D Zarazu ne siri sama bolest nego mediji i oni koji dobru korist od ovoga imaju. Pametan i oprezan i odgovaran treba biti ali ne i glup. Svaki covjek koji se razboli i ode kod doktora odmah korona pozitivan ,sezonske bolesti izumrle ;) Ako nista kutarisali smo se tih sezonskih bolesti jer ih izgleda vise i nema
1 1
zaboti janos
Francuzi su pali s marsa i oni nasli moralisat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi