Đoković: Na Roland Garrosu želim biti u najboljoj formi

Nole nakon pobjede

Đoković: Na Roland Garrosu želim biti u najboljoj formi

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se danas u osminu finala Mastersa u Rimu nakon što je porazio Gruzijca Nikoloza Basilashvilija sa 2:0 u setovima. 

Nakon meča popularni Nole bio je veoma zadovoljan trenutnom formom.

"Na Roland Garrosu želim da igram najbolji tenis, to mi je cilj u ovom dijelu sezone. Osjećam da moja igre ide u željenom pravcu. Nisam imao mnogo mečeva i time nismo zadovoljni ni ja, ni ljudi koji me prate. Nisam ranije bio na željenom nivou, ali dva meča u Madridu i dva ovdje su obećavajuća", rekao je Nole i dodao:

"Ovo je prava psihološka igra. Ljestvica je bila visoko postavljena, to nije tajna. Očekivanja su bila velika, Ali, morao sam da napravim drugačiji pristup turnirima zbog povrede i operacije. Nije da nisam želio dobijati mečeve, naravno da je pobjeda primarni cilj, ali moram razumjeti na kojem sam nivou i kako da dođem do svog najboljeg tenisa".

Podsjetimo, Đoković sutra u osmini finala igra protiv Španca Alberta Ramosa-Vinolasa.

Promo

Top Komentari

SEIKO
Želje su jedno, a ono što će biti je drugo.Nikad više NO1.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti