Novak Đoković u četvrtfinalu Rima
Foto: EPA

Najbolji meč sezone

Novak Đoković u četvrtfinalu Rima

M. Šljivak

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Rimu.

Srpski teniser je večeras u svom najboljem meču sezone savladao Španca Alberta Ramosa sa 2:0, po setovima 6:1 i 7:5 i nakon dugo vremena se plasirao u samu završnicu jednog ATP turnira.

Perfektan prvi set odigrao je Novak i potpuno je dominirao u ovom dijelu igre. Prepustio je Ramosu samo jedan gem (6:1) i stekao je prednost od 1:0 u setovima.

Mnogo veća borba vodila se u drugom setu. Iako je Đoković imao prednost od 4:2, Ramos je breakom u 10. gemu došao do izjednačenja (5:5) koje međutim nije dugo potrajalo.

Već u narednom gemu Đoković oduzima servis protivniku, a zatim sigurnim servisom završava posao u drugom setu (7:5), te slavi plasman u četvrtfinale.

Tamo ga čeka duel protiv Japanca Keija Nishikorija.

ATP Rim, osmina finala:

Đoković - Ramos 2:0 (6:1, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi