Đoković trijumfalno počeo nastup u Rimu

Srbijanski teniser bolji od Dolgopolova

Đoković trijumfalno počeo nastup u Rimu

Novak Đoković je u prvom kolu Mastersa u Rimu upisao pobjedu nad Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovim rezultatom 2:0, po setovim 6:1, 6:3.

Đoković je odlično ušao u meč protiv 54. tenisera svijeta, te je prvi set otvorio brejkom. Na novi brejk Đokovića se čekalo do petog gema, a tada je Srbijanac stigao do prednosti od 4:1.

Moglo se već tada naslutiti da će Đoković lagano riješiti prvi set u svoju korist, a to je uradio novim brejkom u sedmom gemu (6:1).

U drugom setu je Dolgopolov igrao nešto bolje na svoj servis, a imao je brejk loptu u trećem gemu. Ipak, Đoković je spasio tu brejk loptu, a onda je u narednom gemu oduzeo servis svom protivniku i poveo sa 3:1.

Pokazalo se da je ovaj brejk bio dovoljan da Đoković dobije i drugi set, pa je bivši broj jedan stigao do pobjede u prvom kolu turnira u Rimu za nešto manje od sat vremena.

Đoković će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz duela Basilashvili - Baldi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi