Novak nastavlja put u Rimu

Plasirao se u osminu finala

Novak nastavlja put u Rimu

Srbijanski teniser i 18. reket svijeta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Masters turnira u Rimu nakon što je danas porazio Gruzijca Nikoloza Basilashvilija sa 2:0 u setovima. 

Nole je prije dva dana odigrao sjajan meč protiv Ukrajinca Alexandra Dolgopolova prepustivši mu samo četiri gejma, pa se danas očekivala jednako dobra partija. Ipak, Đoković nije bio baš na tom nivou, ali je uspio da ostvari rutinsku pobjedu.

Nekadašnji svjetski broj jedan se mučio u prvom setu i susreo se sa nekoliko brejk prilika protivnika. Imao je i on neke brejk šanse sredinom prvog dijela igre, ali do brejka je došao tek u desetom gejmu kada je i dobio set sa 6:4.

To kao da mu je skinulo psihološke okove, pa je u nastavku meča zaigrao mnogo bolje i u drugom setu je napravio dva brejka koja su mu bila dovoljna da set dobije sa 6:2. Meč je ukupno trajao sat i 18 minuta igre.

Đoković će u osmini finala igrati protiv Španca Alberta Ramosa-Vinolasa koji je nešto ranije izbacio Johna Isnera pobijedivši ga sa 2:1 u setovima.

Inače, ovo je tek treći put ove sezone da Đoković veže dvije pobjede na jednom turniru, pa može biti i nagovještaj boljih dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi