Đoković: Najveće dostignuće bi bilo prvo mjesto na ATP listi
Nole je danas zabilježio 17. pobjedu u nizu i time je dokazao da je sigurno najbolji teniser na svijetu kada je na vrhuncu forme. Do kraja sezone ima realne šanse da se domogne prvog mjesta.

Srbijanski teniser nakon nove pobjede

Đoković: Najveće dostignuće bi bilo prvo mjesto na ATP listi

Srbijanski teniser Novak Đoković jutros je još jednom dokazao da mu nema ravnog u teniskom svijetu kada nema problema sa povredama i kada je na vrhuncu forme.

On je u finalu turnira u Shanhaiju porazio Hrvata Bornu Ćorića sa 2:0 u setovima. Na taj način je došao do 17. vezane pobjede i do 28. vezanog seta.

Nakon meča je rekao da bi najveće dostignuće za njega u ovoj godini bilo prvo mjesto na ATP listi.

"Nisam mogao zamisliti bolji scenario u posljednja četiri mjeseca. Blizu sam Nadalu, u dobroj sam poziciji. Planiram igrati Pariz i London, možda dodam još jedan turnir, možda ne. Igram vrlo dobro, a najveće dostignuće ove sezone bilo bi da završim godinu na prvom mjestu", rekao je Đoković nakon meča.

Podsjetimo, popularni Nole je u posljednja četiri mjeseca osvojio dva Grand Slama i dva Mastersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije