Đoković nije sportski podnio novi poraz

Bez rukovanja sa sudijom

Đoković nije sportski podnio novi poraz

M. Šljivak

Novak Đoković se porazom od Dominica Thiema oprostio od nastupa na ATP turniru u Monte Carlu.

Srpski teniser je poražen od Austrijanca sa 2:1 (6:7, 6:2, 6:3), ali novi poraz Novak nije baš najbolje podnio.

Kao krivca je vidio sudiju Carlosa Bernardesa sa kojim se nakon meča nije želio rukovati, te je samo otišao na svoje mjesto.

Razlog što je Đoković izbjegao rukovanje je upozorenje koje je dobio tokom drugog seta. Sudija je rekao Novaku da pripazi na vrijeme između poena, što je na kraju Srbin i učinio.

Umjesto prosjeka od 25 sekundi između servisa u početnom setu i do upozorenja, njegove pauze su se smanjile na 16 sekundi, što mu nije omogućavalo dobru koncentraciju.

Za to Đoković krivi sudiju iz Brazila kojem nije želio na kraju da pruži ruku, pa se nastavila njihova svađa iz 2016. godine kada je Novak također imao sukob sa istim sudijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi