Đoković: Slobodno me testirajte 30 puta godišnje
Novak vjeruje da su teniseri među najčistijim sportistima na svijetu

Strogi protivnik dopingovanja

Đoković: Slobodno me testirajte 30 puta godišnje

Antidoping pravila u tenisu postaju sve strožija, što posebno raduje jednog od najboljih igrača ovog sporta ne samo današnjice, već i u historiji - Novaka Đokovića.

Srbijanski teniser je prije nekoliko dana kritikovao biciklizam kao sport gdje su i najveće zvijezde kao što je Lance Armstrong uhvaćene u prevari, a antidoping komisiju poziva da ga, ako treba, testira 30 puta godišnje.

"Možda su antidoping pravila malo striktnija u tenisu, ali to je pošteno, makar iz moje perspektive. Nemam ništa protiv toga da me testiraju i 30 puta godišnje dokle god toliko testiraju i druge", rekao je Đoković te dodao da treba da se štiti identitet sporta:

"Vjerujem da su teniseri među najčistijim sportistima na svijetu i nemam ništa protiv testiranja. Nemam ništa protiv toga kada traže uzorak krvi, ali preferiram da se daje urin jer ne volim baš mnogo igle".

Novak Đoković bi se do kraja godine mogao vratiti na prvo mjesto ATP liste. Posljednji put je bio na vrhu krajem 2016. godine, kada ga je sa trona skinuo Andy Murray.

Top Komentari

Mr.Balboa
Strasna slika hahaha!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi