Đoković pred Australian Open: Ukoliko budem na željenom nivou, mogu daleko

14. teniser svijeta

Đoković pred Australian Open: Ukoliko budem na željenom nivou, mogu daleko

Srbijanski teniser Novak Đoković vraća se na teren početkom naredne sedmice kada počinje prvi Grand Slam turniru u sezoni Australian Open. 

Đokovića nije bilo više od šest mjeseci na teniskim terenima i za mnoge je on najveća nepoznanica. On je pred Australian Open odigrao samo jedan meč i to egzibicioni protiv Dominica Thiema kojeg je bez ikakvih problema savladao sa 2:0. Ukoliko mu je suditi prema tom meču, onda će Novak biti opasan rival za sve u Melburnu.

Novinare je pred njegov prvi zvanični meč poslije Wimbledona zanimalo mnogo toga: U kakvom je stanju lakat, zašto je promnijenio servis, šta očekuje od turrnira...

"Drago mi je što se ponovo vraćam tenisu i što ću imati priliku da igram na velikim turnirima. Propustio sam mnogo toga. Ukoliko budem na željenom nivou psihički i fizički znam da imam dobre šanse da na ovom turniru odem daleko. Moj pristup tenisu je drugačiji posljednjih godina, ali to je uzbudljivo. Zaista volim ovaj sport. Vatra, strast i ljubav prema sportu još uvijek gore u meni", rekao je Novak.

Srbijanski teniser se potom osvrnuo i na probleme sa laktom koji su ga mučili godinu i pol dana.

"Nisam bio na operaciji lakta, već sam ga liječio. Htio sam nastupiti u Dohi i Abu Dhabiju, ali povreda nije bila potpuno zaliječena. Ni sada mi lakat nije potpuno spreman, ali ide nabolje. Nadam se da ću biti spreman 100 posto kada turnir počne. Najviše me je bolio dok serviram, a to je za mene najvažniji udarac. Nisam napravio prevelike promjene kada je u pitanju početni udarac, ali i najmanje promjene imaju psihički uticaj. Bilo mi je potrebno malo vremena da se naviknem na promjene, ali sada razumijem šta je dobro, a šta nije dobro za mene. Za sada sve funkcioniše dobro i zadovoljan sam novim pokretom servisa", rekao je Đoković.

Podsjetimo, on će u prvom kolu Australian Opena igrati protiv američkog tenisera Donalda Younga koji trenutno zauzima 63. mjesto na ATP listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi