Đoković preko Zvereva izborio plasman u polufinale ATP Mastersa
Prvi tenisač svijeta opravdao je ulogu favorita (Foto: EPA)

Bolji od Zvereva u odlučujućem meču

Đoković preko Zvereva izborio plasman u polufinale ATP Mastersa

Novak Đoković u odlučujućem je meču skupine danas savladao Nijemca Alexandra Zvereva rezultatom 2:0 po setovima (6:3, 7:6) i plasirao se u polufinale londonskog ATP Mastersa. 

Ovaj susret direktno je odlučivao o učesniku polufinala a Srbin je opravdao status favorita.

Đoković je već u prvom servis gemu mladog Nijemca oduzeo početni udarac rivalu i na krilima te prednosti na kraju i mirno priveo prvi set kraju rezultatom 6:3 bez da je Zverev imao nekih prigoda za preokrenuti set. U nastavku je viđena već druga priča. Mnogo sigurniji na servisu njemački igrač je prevladao i krizu u petom gemu kada je Srbin imao jedine dvije break lopte u tom dijelu igre i odličnom igrom doveo set do tie-breaka.

Zverev je poveo 2:0 no vrlo brzo izgubio prednost mini breaka a Đoković je uspio potvrditi da je praktički nepobjediv kada set dođe do trinaeste igre. Sutra će prvi reket svijeta u polufinalu igrati protiv austrijskog tenisača Dominic Thiema. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi