Đoković se vratio u Top 10, Džumhur i dalje 23.

Đoković se vratio u Top 10, Džumhur i dalje 23.

Edmir Škorić

Novak Đoković je nakon osvojene titule na Wimbledonu ponovo ušao među 10 najboljih tenisera svijeta.

Đoković je napredovao za 11 pozicija na novoj ATP listi i sada je 10. sa 3.355 bodova.

Đoković ima veliku šansu da dodatno napreduje jer do kraja sezone ne brani nijedan bod, što znači da vrlo lako ubrzo može da prestigne Dominika Thiema, Johna Isnera, Marina Čilića, ali i napadne sam vrh na kome je trenutno Rafael Nadal uvećao prednost u odnosu na prvog pratioca Rogera Federera.

Finalist Wimbledona, Kevin Anderson, stigao je sa osmog do petog mjesta, dok je Marin Čilić sa petog pao na sedmo mjesto.

Što se tiče bh. tenisera, Džumhur ostaje 23. sa 1.665 bodova, dok je u Top 100 još i Mirza Bašić. On je trenutno 84., a pao je za šest pozicija u odnosu na posljednju listu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi