Monfils: Novak je Novak, muči me to što je jači od mene

Francuski teniser hvalio Đokovića

Monfils: Novak je Novak, muči me to što je jači od mene

Gael Monfils i Novak Đoković će odigrati pravi mali derbi 2. kola Australian Opena. 

Otkad je poznat žrijeb ovogodišnjeg Australian Opena, odmah se znalo da će Đoković imati veoma nezgodan zadatak u drugom kolu ako Monfils prođe, a upravo se to i desilo.

Ipak, kada pogledamo historiju međusobnih duela, Đoković je potpuno dominantan jer je dobio svih 14 okršaja protiv Francuza. Da je Novak bolji teniser svjestan je i Monfils koji je za poečtak rekao da nije zadovoljan svojom igrom u 1. kolu.

"Ne osjećam se dobro jer nisam igrao dobro. Početak meča bio je katastrofalan. Nisam mogao da prođem, ali nekim čudom nije ni on. Sve do rezultata 5:3 u drugom setu nisam znao šta se dešava. Igrao sam sa dsta uspona i padova", započeo je Monfils pa se osvrnuo i na narednog rivala - Đokovića:

"Morat ću da podignem nivo igre kako bih mogao da pariram Novaku. Imam puno rupa u igri i fali mi samopouzdanja. Novak je šampion, vratio se i pobijedio. Novak je veliki igrač, bit će na 100 posto, a vjerujem da ću biti i ja. Novak je Novak. Ako me pitate šta me muči pred duel s njim, muči me to što je jači od mene", rekao je Monfils.

Zanimljivo, sutrašnji duel bit će njihov prvi u Melburnu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi