Trijumfalan povratak Novaka Đokovića, Young nemoćan
Nekadašnji broj jedan je odigrao svoj prvi zvanični meč nakon duže pauze i upisao laganu pobjedu nad 63. teniserom svijeta

Australian Open, 1. kolo

Trijumfalan povratak Novaka Đokovića, Young nemoćan

Novak Đoković se nakon pola godine pauziranja zbog povrede lakta vratio takmičarskom tenisu. Srbijanski teniser je u prvom kolu Australian Opena pobijedio Amerikanca Donalda Younga sa uvjerljivih 3:0, po setovim 6:1, 6:2, 6:4.

Đoković je sjajno otvorio meč i već u četvrtom gemu napravio brejk. Kako je bivši broj jedan lagano potvrdio brejk u narednom gemu poveo je sa 4:1. Uslijedio je novi brejk Đokovića, pa je on za svega 23 minute igre riješio prvi set u svoju korist.

Srbijanski teniser je već u prvom gemu drugog seta došao do novog brejka, potvrdio isti, a onda u trećem gemu ponovo oduzeo servis Youngu i poveo sa 3:0.
Nastavila se Đokovićeva dominacija u ovom setu, pa je nakon još jendog brejka došao do 5:0. Young je potom uspio uzvratiti brejkom, ali je Đoković, svejedno, i drugi set dobio bez većih problema.

Young nije uspio namučiti svog protivnika ni u trećem setu. Đoković mu je oduzeo servis u trećem gemu, a zatim uspješno odbranio svoj u narednom i došao do 3:1.

Potom je danas sjajni Srbijanac imao priliku brejkom riješiti meč pri vodstvu od 5:3 u trećem setu, ali je Young odbranio čak pet meč lopti. Ipak, već u narednom gemu je Đoković lagano odservirao za pobjedu.

Novak će u drugom kolu Australian Opena odmjeriti snage sa boljim iz duela Gaela Monfilsa i Jaumea Munara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi