Novak kreće od nule: Raskinuta saradnja i sa Stepanekom!

Nova iznenađujuća odluka

Novak kreće od nule: Raskinuta saradnja i sa Stepanekom!

Srbijanski teniser i nekada prvi reket svijeta Novak Đoković odlučio je da prekine saradnju sa češkim trenerom Radekom Stepanekom.

Iako je Novak imenovao Radeka za trenera prije samo četiri mjeseca, njihova saradnja je okončana neočekivano brzo i predstavlja iznenađenje.

Treba podsjetiti da je prije nekoliko dana srbijanski teniser prekinuo saradnju i sa Amerikancem Andrea Agassijem.

"Privatni odnosi sa Radekom su bili i ostat će izvanredni, a Novak je uživao da radi u uči od njega. Izuzetno je zahvalan na podršci koju je dobijao od Radeka u vrijeme saradnje", navodi se u saopštenju iz Đokovićevog tima i dodaje:

"Novak ostaje fokusiran na napredak i željan je da se vrati jači i odlučniji poslije duge pauze zbog povrede, koja je uticala na njegovo samopouzdanje i igru. U isto vrijeme, Novak konstantno i strastveno traži načine da vrati pobjedničku formu".

Podsjetimo da Novaka veoma brzo očekuje naredni turnir u Monte Carlu koji se igra od 15. do 22. aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi