Pad iz helikoptera bio je vrlo realan, ali hrvatska teniserka je imala sreće
Foto: Instagram

Neugodno iskustvo za Donnu Vekić

Pad iz helikoptera bio je vrlo realan, ali hrvatska teniserka je imala sreće

Eldar Ganibegović

Hrvatska teniserka Donna Vekić (47 WTA) doživjela je strah dok je putovala helikopterom na teniski turnir u Guadalajari (Meksiko) nakon što su se tijekom leta otvorila vrata.

Vekić, finalistica u San Diegu prošle sedmice, stigla je sigurno u Guadalajaru i lako prošla svoju protivnicu u prvom kolu, Lauru Pigossi.

''Bilo je super, osim što su se vrata otvorila usred leta. To je zapravo bila moja greška, jer tamo gdje sam sjedila u početku je bilo prevruće i malo sam otvorila vrata, da uđe zraka. Mislim da ih nisam dobro zatvorila.

Deset minuta kasnije vrata su se otvorila, bila sam prestravljena! Svi nazad su bili prestravljeni, ja sam bila naprijed. Pilot je rekao 'No pasada nadat (Ništa se nije dogodilo)'", rekla je Vekić koja je uspjela zatvoriti vrata kako bi helikopter mogao sigurno sletjeti.

Vekić, koja je osnovala tvrtku koja proizvodi svijeće od pčelinjeg voska i donira novac za očuvanje pčela, vratila se u Top 50, nakon što je u jednom trenutku ispala iz top 100 svjetskih teniserki.

U San Diegu, Vekić je impresionirala dok je prolazila kroz kvalifikacije, pobijedivši dvije igračice iz Top 10 prije nego što je izgubila od 1. teniserke svijeta Ige Swiatek u finalu u tri seta.

Vekić će u srijedu u Guadalajari igrati protiv Ruskinje Veronike Kudermetove.

Top Komentari

King_Kenny
...ona da je ispala iz helikoptera mislim da bi nekom na k*rac pala...
0 2
Klicko
Dona naša bošnjačka heroina volimo te,selam iz sunčane Hercegovine
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti