Džumhur bio na korak od pobjede, pa 'nestao' s terena, a zbog Zvereva poraz još više boli

Za oproštaj od Wimbledona

Džumhur bio na korak od pobjede, pa 'nestao' s terena, a zbog Zvereva poraz još više boli

E. Škorić

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumur poražen je u prvom kolu Wimbledona od Pabla Cuevasa nakon velike borbe i pet odigranih setova.

Damir je tokom današnjeg meča oscilirao u igri, ali nije djelovalo kao da će ispasti nakon što je poslije tri seta imao 2:1 i sve u svojim rukama. Međutim, raspao se nakon što je Urugvajac izjednačio na 2:2 u setovima.

Prvi set Damir je dobio sa 6:4, drugi je izgubio nakon velike borbe u taj-brejku, a u trećem opet stigao do vodstva. S dva brejka u šestom i osmom gemu lako je riješio Cuevasa (6:2) i tad se činilo da je na korak od pobjede.

Katastrofalno otvara četvrti set i Cuevas uz dva brejka dolazi do 4:0. Damir je uspio da vrati jedan brejk, no ne i drugi, pa je Urugvajac izjednačio i u potpunosti se vratio u život.

Onda je u petom setu bh. teniser doslovno nestao s terena i Cuevas je bez problema imao 4:0, na kraju je to Džumhuru bilo nedostižno i Cuevas ostvaruje pobjedu.

Damirov poraz još više boli ako se zna da bi ga u drugom kolu čekao Jirži Vesely, koji je napravio senzaciju dana i izbacio velikog favorita Alexandera Zvereva s turnira. Bilo je 4:6, 6:3, 6:2, 7:5.

Možda je naš teniser imao finu priliku za nešto više na ovom Grand Slamu, ali ovako je isuviše rano napustio London.

Wimbledon, 1. kolo:
Cuevas - Džumhur 3:2 (4:6, 7:6, 2:6, 6:4, 6:2)

Top Komentari

bistrik87
jebat ga
8 0
Rigel
E moj dzumi, hajde ti igraj pubg i mahnitaj po instagramu.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi