Veliki pad Damira Džumhura na ATP listi!

Najlošiji plasman u posljednje dvije godine

Veliki pad Damira Džumhura na ATP listi!

A. Čaušević

Na najnovijoj ATP listi Damir Džumhur zauzima najslabiju poziciju u posljednje dvije godine. 

Džumhur je zabilježio pad od čak 28 pozicija te je sada na 91. mjesti liste najboljih svjetskih tenisera.

Sarajliju kojeg danas čeka okršaj prvog kola Wimbledona sa Pablom Cuevasom posljednji put ovako loše plasiran je bio u junu 2017. godine kada je zauzimao 94. mjesto.

Pad od pet pozicija zabilježio je Mirza Bašić koji je sada na 208. mjestu, dok Tomislav Brkić (299) i Aldin Šetkić (344) nisu mijenjali svoje pozicije.

U Top 10 očekivano nije bilo promjena. Novak Đoković je prvi ispred Rafaela Nadala i Rogera Federera, a zatim slijede Dominic Thiem, Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas, Kei Nishikori, Kevin Anderson, Karen Hačanov i Fabio Fognini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi