Džumhur saznao protivnika u prvom kolu Wimbledona

Igrat će protiv Cuevasa

Džumhur saznao protivnika u prvom kolu Wimbledona

Najbolje rangirani bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur saznao je danas protivnika u prvom kolu Wimbledona.

Naš Damir će igrati protiv Urugvajca Pabla Cuevasa koji na aktuelnoj ATP listi zauzima 44. poziciju.

Dvojica tenisera su u dosadašnjim dijelovima karijera odigrala jedan međusobni susret kojeg je Damir dobio na US Openu 2017. godine sa 3:0 u setovima.

Ukoliko prođe Cuevasa, Džumhur će u drugom kolu vjerovatno igrati protiv Nijemca Alexandera Zvereva pa slobodno možemo reći da baš i nije imao sreće kada je u pitanju žrijeb.

Inače, Džumhur je na posljednjem turniru u Antalyji morao predati četvrtfinalni meč jer je imao temperaturu a noć prije meča je povraćao zbog čega je bio iscrpljen. Džumhur je prošle godine došao do drugog kola Wimbledona.

Dodajmo i to da će ovogodišnji Wimbledon trajati od 1. do 14. jula. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti