Djevojka sokolu zulum učinila
Dejana Živković iz "sretnih" vremena: Bitnija od trenera

Ona, a ne neka druga

Djevojka sokolu zulum učinila · Komentar

Kad Damir Džumhur nasloni na dlanove glavu, i razmišlja o ženi toj, on dočeka tako zoru ranu, neće više da misli o njoj.

Da je tog dana, te noći bolje rečeno, nakon poraza od "mlađahno-perspektivnog" Richarda Gasqueta u Montpeilleru, zapjevao na šatrovačkom "jeni votaži dnaje naže" bilo bi u tome nečega zanimljivog.

Ne bi se moglo ostati ravnodušno, a Damir bi odregaovao upravo na način kako treba reagovati poslije onoga što ga je "snašlo". Duhovitošću, maštom...

Vijest dana

Iz neba, pa u rebra nas je pogodila vijest o raskidu ljubavne veze našeg najboljeg tenisera, zapravo najboljeg sportiste BiH u 2017. i ultramegapopularnog srbijanskog modela Dejane Živković, nekadašnje "Stojketove male". Objavile su kolege ekskluzivno, poslije se nakačilo još 50 elektronskih medija i to je bila vijest dana.

Potom se pokušala iskamčiti reakcija. Konsultiralo se Džumhurovu PR "službu" sačinjenu od jednog čovjeka koji nam je, logično, kazao kako je on sportski novinar i PR Damira Džumhura zadužen za izjave koje se tiču tenisa.

A onda je reakcija stigla niotkog drugog do samog Damira. Nemušta, emocionalno nezrela, začuđujuća. Nije smijehom strah pokrio, već je pjesmom brigu iz baglama izbio Džumhur. I to kakvom pjesmom. Sve to snimio i svojim pratiocima na Instagramu gurnuo pod nos.

Uvidio je šta je uradio, pa se pokušao malo izvaditi. Druge kolege ekskluzivno su prenijele njegovu izjavu "kako su veze i raskidi sastavni dio života", a komentari koji su uslijedili na društvenim mrežama refleksija su duhovnog stanja dežurnih komentatora.

Damir je imao "teško" djetinjstvo, onoliko teško koliko je dovoljno da "nizak, teniser bez dobrog servisa koji može samo na šljaci igrati, a to je u današnjem tenisu nedovoljno" postane 29. na svijetu. Iz ovog pretamnog vilajeta gdje boja šljake primjetna tek u tačkicama.

Čvrstoća i stabilnost

Odričući se mnogih stvari, razumljivo je da se u jednom momentu zaljubi u starletu bujnog poprsja i ostalih srodnih oblina, koju na instagramu prati milijarda. Imponuje to. I ide jedno s drugim. Ona treba njemu, on njoj.

Navodno je Džumhur ranije imao veza i vezica, ali nijednu čvrstu kao ovu. A ova je, eto, odisala čvrstoćom i stabilnošću.

Nije Džumhur puno pogriješio ni što se zaljubio u jednu vrlo poštenu, lojalnu, "za ženidbe" osobu koju sigurnost krasi iznad svega, ni upinjući se da nam pokaže kako "njegova glava nije zabrinuta" nakon raskida. Koliko god to ozbiljni ljude ne rade (ili bar se ne pokazaju javno).

On je grešku napravio mnogo prije. Kada se vratio s američke turneje na kojoj je briljirao. Njegov skok je, maltene, objašnjen isključivo jednim razlogom - njom. ONA je igrala prvo ATP finale, dohvatila treće kolo US Opena. Poslije je u Sankt Petersburgu i Moskvi ONA osvojila prve Džumhurove ATP turnire.

Ako nije sve ona, onda je pola bilo njeno, pola njegovo. I Džumhur je pristao na takvu interpretaciju. Preponosno, a ustvari dječački zaljubljeno isticao je njenu ulogu. Halo, njenu? Nakon što si iskrvario i cisterne znoja nalio?

Sve što se dešavalo u posljednje vrijeme oko njega sugerira da Džumhur nije suviše emocionalno zreo. Može to biti puno bolje, a samim tim može biti bolji i plasiran na ATP listi. S Dajanom, ili bez nje.

Sada Damire pokaži, sada se zainati.

Top Komentari

pegazus
Koji ste vi mahalci... je li vas stid kada čitate svoje tekstove? Da li ih uopšte čitate? Imate li redakciju? Vi ste mahalski portal, sa mahalskim pristupom i vokabularom, kojo mahalska promišljanja i zezancije pokušava prezentovati kao da su univerzalne i pozitivne. Ne shvatate da ste mali i zato ćete ostati mali.
41 2
Jadnimi
Nije mi jasno dali je ovo sportski portal iili trač rubrika. JADNO I PRIZEMNO
31 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti