Džumhur je jučer protiv sebe imao protivnika koji je radio čuda: Ovaj potez dovoljno govori...

Naš teniser nije mogao puno

Džumhur je jučer protiv sebe imao protivnika koji je radio čuda: Ovaj potez dovoljno govori...

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur jučer je izgubio u 1. kolu Wimbledona od Urugvajca Pabla Cuevasa sa 3:2 u setrovima. 

Damir je na taj način propustio priliku da plasmanom u drugo kolo odbrani prošlogodišnje bodove, pa će dodatno pasti na ATP listi zbog ove eliminacije.

Ipak, treba reći da u nekim dijelovima meča Džumhur zaista nije imao nikakvih šansi protiv raspoloženog Urugvajca koji je s vremena na vrijeme radio prava mala čuda.

Njemu između ostalog pripada i najbolji potez jučerašnjeg dana na Wimbledonu, a Cuevas je to uradio sredinom posljednjeg seta kada mu je bilo baš vrlo bitno.

Njegov fantastičan udarac možete pogledati u video zapisu koji se nalazi ispod teksta:

Top Komentari

crni1000
Dzumhur bi mogao mnogo vise , ali je sve pitanje glave, kad nauci nepredavati se kad protivnik malo bolje zaigra onda ce biti bolje!!!
2 0
Nany
čovjek je na infuziji -- ne forsirajte ga !
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi