"Džumhur je teniski inteligentan, milina je s njim raditi"

Ilija Bozoljac priznaje

"Džumhur je teniski inteligentan, milina je s njim raditi"

E. Škorić

Nekadašnji srbijanski reprezentativac Ilija Bozoljac nalazi se u stručnom štabu Damira Džumhura.

Nakon Jelene Janković, Bozoljac je "upao" u saradnju sa bh. teniserom Damirom Džumhurom.

"Iako se nalazimo na samom početku saradnje, mogu da kažem da je milina raditi sa Damirom. Dopada mi se kako razmišlja, izuzetno je teniski inteligentan", rekao je Ilija u razgovoru za Sportski žurnal.

Otkrio je kako završava profesionalnu karijeru.

"U principu jesam završio karijeru. Postoje te povrede koje su se stalno vraćale, ali ostao sam u bijelom sportu. Razmišljam samo pozitivno, sada se bavim treneskim poslom, ali sam ostavio mogućnost da nekad zaigram na još nekom turniru. Posle povrede noge u 2016. i operacije sam donio odluku. To je bila crvena lampica. Tada sam odlučio da stanem i razmislim. Pitanje koje me je mučilo bilo je: „Šta ako posijle ovoga nikada više ne zaigram? Šta ako zaigram, ali ne bude to bilo to?” Sada mislim da mi je plus što sam prešao u trenere, jer sam aktivan, mogu da budem sparing igrač", rekao je Bozoljac za Sportski žurnal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi