Džumhur ne igra na Wimbledonu?

Povrijedio rame

Džumhur ne igra na Wimbledonu?

Admin Čaušević

Damir Džumhur će van teniskih terena provesti minimalno mjesec. 

Najbolji bh. teniser se povrijedio u današnjem meču dublova na Roland Garrosu. Džumhur je igrao u paru sa Filipom Krajinovićem, a pri rezultatu 5:4 povrijedio je rame.

Nakon što mu je ukazna ljekarska pomoć ustanovljeno je da je zadobio fakturu akromioklavikularnih ligamenata, te kontuzija kosti.

“Desilo se nažalost najgore. Imao sam nesreću da nezgodno padnem, dok sam sa obje ruke držao reket, tako da nisam uspio ublažiti pad. Vijesti su loše, ali nadam se da ce oporavak trajati kraće od predviđenog i da sezona nije do kraja izgubljena", rekao je Džumhur te dodao:

"Pokušat ću se vratiti što prije! Ova pauza nije stigla u najbolje vrijeme, jer sam polako vraćao formu, ali ne sumnjam u to da ću se vratiti jos jači i stabilniji. Hvala svima na porukama podrške."

Džumhur će pauzirati između četiri i šest sedmica što znači da je njegov nastup na Wimbledonu pod velikim znakom pitanja. Turnir u Londonu će se igrati od 1. do 14. jula.

Top Komentari

frank_leone
Ouuu kakva šteta za svjetski tenis!
1 0
Kiss
kakva šteta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi