)
Džumhur: Niko ne želi igrati protiv Noleta u 1. kolu, ali to može biti prednost

Bh. teniser sutra protiv Đokovića

Džumhur: Niko ne želi igrati protiv Noleta u 1. kolu, ali to može biti prednost

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur trenutno se nalazi u Dohi gdje ga uskoro očekuje prvi turnir u novoj sezoni.

Protivnik našem Damiru u 1. kolu će biti najteži mogući - Novak Đoković. Džumhur poručuje da mu nije drago što već u prvom kolu igra protiv popularnog Noleta, ali da to može biti i prednost.

"Igram s Đokovićem već u prvom kolu i to je najteži mogući protivnik. Siguran sam da nijednom igraču ne bi bilo drago da u prvom kolu igra s Noletom i to pogotovo na početku sezone. Međutim, to može biti prednost i jako korisno jer mi može podići ritam i formu odmah na početku sezonu. Mislim da mečevi s velikim igračima podižu moj nivo igre. Pokušat ću iskoristiti sve ono najbolje što mogu i nadam se da će 2019. godina biti dobra te da će me kasniji žrijebovi bolje poslužiti", rekao je Džumhur.

Također, bh. teniser je izrazio očekivanja od nove sezone.

"Mislim da je iza mene uspješna sezona, ali je moglo bolje i želio sam bolje. Ipak, nisam nezadovoljan s onim što sam uradio. Osvojio sam i jednu titulu te sam ostao među prvih 50 tenisera svijeta. Sljedeća godina će biti bolja, znam da može. Imao sam nekih komplikacija s žuljevima, ali sam dosta radio na fizici. Nadam se da se to neće puno odraziti na početku sezone i uspio sam to sanirati", dodao je Damir.

Susret između Džumhura i Đokovića na rasporedu je sutra oko podne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi