Fantastični Nole izbacio Verdasca i plasirao se u četvrtfinale

Pobjeda u tri seta

Fantastični Nole izbacio Verdasca i plasirao se u četvrtfinale

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa nakon što je danas porazio Fernanda Verdasca sa 3:0 u setovima. 

Iako to rezultat na kraju ne govori, Verdasco je bio i više nego solidan danas, ali Đoković je još jednom pokazao da se potpuno vratio u staru formu i pobijedio je nezgodnog rivala sa 3:0 u setovima.

U prvom setu je viđena velika borba. Prva tri gema u trajala čak 29 minuta, a prvi brejk viđen je u četvrtom kada je Novak oduzeo servis svom rivalu. To mu je na kraju bilo dovoljno da dobije prvi set sa 6:3.

U drugom periodu igre Verdasco je odmah izgubio svoj serivs, ali je bio strpljiv i vratio brejk u šestom gemu te je poravnao na 3:3. Ipak, odmah nakon toga Đoković uzvraća i vraća prednost. Nole je do kraja zadržao svoj servis i slavio je sa 6:4 u drugom setu.

Treći period je počeo preslikano kao drugi. Đoković je domah napravio brejk, a kasnije je još jednom oduzeo servis svom rivalu za konačnih 6:2. Meč je ukupno trajao dva sata i 28 minuta.

Novak će u četvrtfinalu igrati protiv italijanskog tenisera Marca Cecchinata koji je danas napravio veliko iznenađenje izbacivši Davida Goffina u četiri seta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi