Federer bez problema u treće kolo
Branilac trofeja je sjajno otvorio ovogodišnji Australian Open i čini se da je ponovo prvi favorit za trofej.

Švicarac slavio u tri seta

Federer bez problema u treće kolo

Švicarski teniser Roger Federer plasirao se u 3. kolo Australian Opena nakon što je porazio Nijemca Jan-Lennard Struffa sa 3:0 u setovima. 

Roger je sjajno otvorio ovogodišnji Australian Open i u 1. kolu je bez problema porazio Slovenca Aljaza Bedenea, a sjajan je bio i danas protiv Struffa kojeg je također porazio u tri seta.

Roger je slavio sa 6:4, 6:4 i 7:6 (4), a meč je trajao dvije minute manje od dva sata. Švicarac će u narednoj rundi igrati protiv Richarda Gasqueta koji je danas porazio Lorenza Sonega sa 3:0 u setovima.

Treba spomenuti da se dalje plasirao i 4. teniser svijeta Alexander Zverev koji je pobijedio svog sunarodnjaka Petera Gojowczyjka sa 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi