Federer ubjedljiv na startu, Bedene lak plijen za Švicarca

Branilac titule očekivano slavio

Federer ubjedljiv na startu, Bedene lak plijen za Švicarca

Branilac titule iz 2017. godine i drugi nositelj ovogodišnjeg Australian Opena Roger Federer bez većih problema je preskočio svoju prvu prepreku u Melburneu.

Iskusni Švicarac je u prvom kolu savladao Slovenca Aljaža Bedenea sa 3:0 u setovima, a meč je trajao jedan sat i 41 minut.

Federer je u prvom setu slavio sa 6:3, u drugom sa 6:4 a u trećem još jednom sa 6:3 što mu je bilo sasvim dovoljno da bez previše muke izbori plasman u naredni krug.

Roger Federer će u narednom kolu Australian Opena za protivnika imati Jana-Lennarda Struffa, 55. igrača sa ATP liste.

Od ostalih rezultata vrijedi istaći pobjede Monfilsa nad Munarom (3:0), Garcije-Lopeza nad Paireom (3:1) i Gasqueta nad Kavčićem (3:0), te predaju Miše Zvereva protiv Chunga pri rezultatu 6:2, 4:1 za Koreanca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi