Federer lagano do drugog kola na US Openu
(Foto: EPA)

Dalje prošao i Nishikori

Federer lagano do drugog kola na US Openu

Midhat Šljivak

Roger Federer lagano se plasirao u drugo kolo US Opena.

Švicarski teniser je bez puno muke sa 3:0, po setovima 6:2, 6:2 i 6:4, savladao 177. igrača svijeta Yoshihita Noshioku iz Japana.

Za nepuna dva sata Fedex je riješio japanskog tenisera. Nešto jači otpor je Noshioka pružio samo u trećem setu u kojem je osvojio četiri gema, ali ništa više od toga nije mogao i Federer je prošao dalje.

U drugom kolu Švicarac će igrati protiv Francuza Benoita Pairea.

Lagano je do drugog kola prošao i Kei Nishikori. Najbolji japanski teniser savladao je Nijemca Maximiliana Metretera sa 3:0, po setovima 6:2, 6:2 i 6:3.

Nishikoriju sada slijedi ozbiljniji izazov, a protivnik će mu biti franucski teniser Gael Monfils.

Australac Nick Kyrgios izgubio je set protiv Moldavca Rudua Albota. Slavio je sa 3:1 (7:5, 2:6, 6:4 i 6:2) i u narednom krugu i on će za protivnika imati Francuza Pierrea-Huguesa Herberta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi