Federer muku mučio protiv Medvedeva, ali na kraju pobijedio

Masters u Shanghaiju

Federer muku mučio protiv Medvedeva, ali na kraju pobijedio

Švicarski teniser Roger Federer plasirao se u osminu finala Mastersa u Shanghaiju nakon što je danas porazio Rusa Daniila Medvedeva sa 2:1 u setovima.

Iako je ruski teniser vrlo talentovan, niko nije očekivao da će danas baš ovoliko namučiti velikog Rogera koji se na terenu zadržao skoro dva sata da bi ga pobijedio.

U prvom setu sve je izgledalo onako kako je bilo i za očekivati otprilike. Roger je napravio dva brejka, a njegov rival jedan, pa je Švicarac dobio prvi set sa 6:4. U drugom periodu igre Medvedev uzvraća i dobija set sa 6:4, da bi ipak u trećem Roger na jedvite jade slomio otpor Rusa i ponovo slavio sa 6:4 za prolaz u osminu finala.

On će tamo igrati protiv Španca Roberta Bautiste-Aguta koji je nešto ranije u toku dana pobijedio Amerikanca McDonalda sa 2:1 u setovima.

Top Komentari

Mr.Balboa
Nalozio se bio međvedev,ali djaba mu sve,jer mu je Fedex na kraju pokazao ko je ustvari gazda na terenu ;)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi