Federer nema namjeru praviti oproštajnu turneju

Švicarac poručio

Federer nema namjeru praviti oproštajnu turneju

Švicarski teniser Roger Federer poručio je u razgovoru za Tennis Magazin da nema namjeru praviti oproštajnu turneju u posljednjoj sezoni karijere.

Iako se još uvijek ne zna kada će 37-godišnji Federer okončati karijeru, sada je barem jasno da neće tim povodom praviti oproštajnu turneju kao njegov bivši trener Stefan Edberg.

"Ne, to je definitivno isključeno. Ne želim da se opraštam sa svima tokom godine. Već bih na četvrtom turniru pomislio: 'oh, bože', a čekalo bi me još stotinu sličnih trenutaka", poručio je Roger i dodao:

"Razumijem ideju oproštajnih putovanja, ali mislim da bi mi to uzelo mnogo energije. Edberg je bio mnogo mlađi od mene kada se opraštao od tenisa".

Podsjetimo, Federer je trenutno drugi teniser svijeta, a u karijeri je osvojio 98 trofeja, do čega 0 sa Grand Slam turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi