Federer se ponovo mučio u Shanghaiju: Roger igrao tri seta, ali prošao dalje

Porazio Bautistu-Aguta

Federer se ponovo mučio u Shanghaiju: Roger igrao tri seta, ali prošao dalje

Švicarski teniser Roger Federer muku muči u svakom meču na Mastersu u Shanghaiju, ali ipak pobjeđuje i prolazi dalje.

Nakon što mu je Rus Medvedev u drugom kolu stvorio velike probleme, isto je uradio danas i Španac Roberto Bautista-Agut koji je izborio meč u tri seta protiv Rogera, ali nije uspio da pobijedi.

Švicarcu je pripao prvi set rezultatom 6:3, da bi mu Bautista-Agut u drugom odgovorio sa 6:2. Treći set je donio veliku borbu i nekoliko brejk lopti sa obje strane, ali na kraju je Federer napravio jedini brejk i slavio sa 6:4.

Švicarac će u četvrtfinalu igrati protiv Japanca Keija Nishikorija koji je nešto ranije porazio Amerikanca Sama Querreyja sa 2:0 u setovima.

Top Komentari

Mr.Balboa
Fedex ne igra svoj najbolji tenis I to je kljucni problem,I ako to ne popravi sto prije,moze pakovati kofere!!!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi