Federerov nasljednik? S ovakvim ponašanjem ne!

Sramotan potez Zvereva

Federerov nasljednik? S ovakvim ponašanjem ne!

E. Škorić

Nijemac Alexander Zverev po mnogima je najperspektivniji mladi teniser na svijetu, ali već sada se da naslutiti da nije klasa.

Zverev je zaista sjajan igrač i on je sa 21 godine već došao do treće pozicije na ATP listi, pa ga često zovu "novi Roger Federer".

Plavokosi Nijemac je nedavno pružao dobre igre u Monte Carlu, ali je zaustavljen od Keija Nishikorija, a na tom turniru je zgrozio javnost zbog pljuvanja u boksu u kojem je sjedio njegov poritvnik Jan Lenard Struff.

Zverev je pljunuo prema sunarodnjakovom boksu nakon što je izgubio set.

"Ovo je zaista odvratno- Nadam se da će biti kažnjen i da će na neki način snositi posljedice svog ponašanja. Takve stvari su nedopustive", kazala je nekadašnja britanska teniserka Annabel Croft.

Zverev je u polufinalu Monte Carla poražen od Keija Nishikorija, a turnir je osvojio Rafael Nadlal.

Za razliku od Zvereva, Roger Federer nije u početku karijere radio ovakve gadosti, pa je zato teško očekivati da Nijemac dođe na level švicarskog majstora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi