Zverev uz dosta muke do četvrtfinala, prošao i Goffin

Masters u Monte Carlu

Zverev uz dosta muke do četvrtfinala, prošao i Goffin

Njemački teniser Alexander Zverev plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Monte Carlu nakon što je danas porazio sunarodnjaka Jana-Lennarda Struffa sa 2:1 u setovima.

Zverev se dosta namučio u ovom meču iako je bio veliki favorit protiv 61. tenisera svijeta, a na kraju je na terenu proveo nešto više od dva sata.

Prvi set je dobio sa 6:4 nakon što je napravio dva i pretrpio jedan brejk, a u drugom setu je viđen pravi karneval brejkova. Ukupno ih je napravljeno čak sedam, a Struff je bio uspješniji sa četiri brejka koja su mu omogućila treći set.

Ipak, kada je bilo najpotrebnije, Zverev je odigrao bolje i napravio je tri brejka u posljednjem setu koja su mu bila dovoljna da slavi sa 6:4 i prođe dalje.

On će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz meča Mischa Zverev-Richard Gasquet koji je na rasporedu u nastavku dana.

Dalje se plasrao i Belgijanac David Goffin koji je savladao Roberta Bautistu-Aguta sa 2:0 u setovima (6:4, 7:5) i u narednoj rundi će igrati protiv boljeg iz meča Grigor Dimitrov-Philipp Kohlschreiber.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi