Fedex djeluje nezaustavljivo

Gasquet nije pružio jači otpor

Fedex djeluje nezaustavljivo

Branilac trofeja na Australian Openu Roger Federer plasirao se u osminu finala nakon što je danas porazio Francuza Richarda Gasqueta sa 3:0 u setovima.

Roger je furiozno ušao u turnir i sva tri meča je dobio u tri seta što samo potvrđuje da je u sjajnoj formi i da je uz Nadal i možda Đokovića glavni favorit za trofej.

Roger je sjajno ušao u meč i već je u prvom setu napravio dva brejka te je slavio sa 6:2 i nagovijestio Gasquetu da se neće baš najbolje provesti. Nešto bolji otpor Francuz je pružio u drugom setu, ali popustio je u posljednjem trenutku i Roger je napravio brejk za 7:5. Treći, kasnije će se ispostaviti i odlučujući set, donio je i jedini brejk Gasqueta na meču, ali ipak je Roger napravio dva i taj set je riješio sa 6:4

Drugi reket svijeta će u osmini finala igrati protiv Mađara Martona Fuscovicsa koji je 80. na ATP listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi