Feliciano Lopez je fanovima preporučio vino iz 1981. godine, pa shvatio da to nije bilo pametno

Preskupo za mnoge, no ne i za Španca

Feliciano Lopez je fanovima preporučio vino iz 1981. godine, pa shvatio da to nije bilo pametno

E. Škorić

Španski teniser Feliciano Lopez tvrdi da je veliki fan vina, ali zbog preporuke jedne boce skupocjenog pića dobio je dosta negativnih komentara.

Lopez tvrdi da uz tenis ima još jednu strast, a ona se odnosi na vino. Jednom je prilikom otkrio da umjereno konzumiranje ovog pića njemu osobno donosi mnogo radosti.

"Najbolje godine moje sportske karijere poklopile su se s godinama u kojima sam razvijao svoju ljubav prema vinu. Slijedeći mediteransku prehranu, uz umjereno knzumiranje vina, možete da igrate profesionalno tenis do 50. godine", rekao je Španac.

Sada su ga mnogi kritikovali upravo zbog vina. Naime, on posjeduje svoju vinariju u dvorcu, gdje ima nekoliko boca vrhunskog i skupog pića, pa je odlučio fanovima preporučiti vino Vega Sicilia Unico iz 1981. godine, a cijena jedne boce ovog vina je skoro 1000 eura.

"Dragi prijatelji, ako tražite posebnu bocu vina od berbe koja znači nešto važno, ili jednostavno želite kupiti bogato vino, preporučujem luksuzno vino Marbella . Ovaj Vega Sicilia Unico u godini u kojoj sam se rodio je moje posljednje stjecanje. Odmarat će se u podrumu dok ne dođe taj poseban trenutak i vrijedi ga otvoriti! Veliki zagrljaj svima i puno ohrabrenja. Živjeli", napisao je Feliciano dok je pozirao s bocom.

Nakon što je otkrivena cijena spomenute boce vina, krenuli su hejterski kometnari: "Pozovi me da probamo zajedno to vino", napisao je jedan.

"Prijatelju, nismo svi u mogućnosti da platimo toliko novca za vino", napisao je drugi, dok je treći dodao: "Da, vjerujemo da je vino koje košta 800 eura jako fino, ali jesi li se pitao odakle ljudima taj novac?".

Felicianu, jasno, nije bilo teško da si priušti takve boce pića s obzirom na godine igranja u profesionalnom tenisu i ogromnim zaradama od raznih turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi